Så här fungerar det!

Mylla är en helt ny typ av tjänst som är framtagen specifikt för att göra det enklare att få tag på bra, lokalproducerad, mat. Lokal mat hem till dörren, direkt från de människor som odlar, bakar och producerar den.

1. Välj själv råvaror eller en färdigkomponerad råvarukasse. 

Det finns två sätt att handla på hos Mylla. Du själv välja de råvaror du önskar ur vårt självplocksortiment, där finns allt från färsk frukt och grönt till kött och fina mejeriprodukter. 

Eller så kanske du föredrar att välja en färdigkomponerad kasse. Gårdskassarna innehåller två typer av protein och en hel del frukt och grönt. Det finns också specifika kött- eller gröna kassar. Då får du hem riktigt bra råvaror utan att behöva välja själv.

2. Nyskördat direkt hem. 
Maten plockas, skördas och produceras av våra lokala skånska bönder - allt är utvalt och producerat med kärlek. 

Vi levererar varje torsdag och du behöver lägga din beställning söndag veckan innan leverans. Det ger våra bönder tid att planera in skörd och produktion så att du får så färska råvaror som det bara går. Från jord till bord utan att passera gå! Självklart levereras det med obruten kylkedja. 

3. Laga, ät och njut!

Gårdskassarna innehåller inspirationsrecept men det är inte en komplett receptkasse. Annars kan man med fördel finna fler recept för inspiration här

Du kommer också få lära känna våra bönder och lära dig mer om våra fantastiska skånska råvaror.

Fler funderingar? Hitta svaret bland våra Vanliga frågor

 

Varför välja Mylla?

Vi har tagit fram 44 goda skäl, men nedan är några skäl som är värda att belysa lite extra. Alla de andra hittar du här.

Direkt från gård till dörr. Enkelt.
Vi vill att det ska vara enkelt att äta mer mat som producerats här i Skåne. Därför ordnar vi så du kan få lokal mat direkt från olika gårdar direkt hem till dörren, så ofta som du vill. Lokal mat i säsong, inget annat.

Färskare än färskt.
Eftersom vi arbetar direkt med bönderna kan vi leverera mat som är så färsk den kan bli. Ingen anledning att oroa sig längre över hur länge en råvara legat på hyllan i affären, eller hur länge de legat i en lastbil för den delen. Ett extra plus i kanten är såklart också att de innehåller mer näring när de skördas mogna.

Klimatsmart.
Att äta lokalproducerat i säsong är inte bara bra för en själv då det innehåller mer näring och generellt är billigare, det är också klimatsmart då det inte behöver transporteras lika långt. Ett levande lokalt jordbruk innebär också biologisk mångfald och öppna landskap.

Ingen onödig plast. 
Den mesta plasten som finns runt de råvaror vi köper i mataffären finns för att skydda maten under transport och säkerställa en så lång hållbarhet som möjligt. Men om vi hämtar råvarorna direkt hos bönderna, själva packar kassarna och kör dem direkt hem till dig som kund. Då behövs väl inte så mycket plast? Nej, precis.

Mindre matsvinn. Mer mat.
Vi beställer bara de kvantiteter av bönderna som vi redan sålt. Det innebär att matsvinnet minskas radikalt och bönderna kan sälja råvarorna istället för att kasta dem. I kassarna får du också en del grönsaker som inte anses vara fina nog för affärerna, tillsammans med recept och tips på hur du kan ta tillvara på överbliven mat hemma.

 

Att välja vilken mat som är bäst

Det är komplext och svårt att veta vilken mat som är bäst ur olika perspektiv. Är det bäst med ekologiskt eller närproducerat? Naturbeteskött eller växtbaserad mat? Plast runt gurkan eller inte? Här kan du läsa mer om hur vi tänker när vi väljer vilken mat vi säljer hos oss. 

Här levererar vi just nu!

Vi levererar hem till dörren i nästan hela Skåne och har utlämningsplatser på några utvalda platser. Vi utökar hela tiden och här kan du se vilka områden vi levererar till just nu