Nytt i sortimentet! Bröd från Vismarlövs bagarstuga 🍞

Så här fungerar det!

Mylla är en helt ny typ av tjänst som är framtagen specifikt för att göra det enklare att få tag på bra, lokalproducerad, mat. Lokal mat hem till dörren, direkt från de människor som odlar, bakar och producerar den.

1. Välj din kasse. 
Stor eller liten, vegetarisk, vegansk eller med kött och fisk - välj det som passar dig bäst! Komplettera med tillval som ägg, mejeri och bönor. Välj sen hur ofta du vill ha den - bara en gång eller automatiskt varje eller varannan vecka. 

Varje kasse innehåller grönt som räcker i cirka en vecka, tillsammans med någon typ av protein till 2 middagar. Det kan vara olika typer av kött, fisk och fågel, eller vegetariska alternativ som ostar och bönor. Vi har också helt veganska alternativ, där proteinet består av tempeh, bönor eller annat gott. 

2. Nyskördat direkt hem. 
Maten plockas, skördas, fiskas och produceras av våra lokala skånska bönder - allt är utvalt och producerat med kärlek. 

Vi levererar varje torsdag och du behöver lägga din beställning söndag veckan innan leverans. Det ger våra bönder tid att planera in skörd och produktion så att du får så färska råvaror som det bara går. Från jord till bord utan att passera gå! Självklart levereras det med obruten kylkedja. 

3. Laga, ät och njut!
I kassen finns tre recept och ytterligare inspiration till hur du tillagar råvarorna i Gårdskassen, allt i samarbete med lokala kockar och restauranger. Utgå från recepten och gör dina egna personliga anpassningar, eller laga dina egna vardagsfavoriter och strunta helt i recepten. Då kockarna skiftar kontinuerligt, och stilen på maten med dem, så blir matlagningen aldrig tråkig!

Du kommer också få lära känna våra bönder och lära dig mer om våra fantastiska skånska råvaror.

Fler funderingar? Hitta svaret bland våra Vanliga frågor

 

Varför välja Mylla?

Vi har tagit fram 44 goda skäl, men nedan är några skäl som är värda att belysa lite extra. Alla de andra hittar du här.

Direkt från gård till dörr. Enkelt.
Vi vill att det ska vara enkelt att äta mer mat som producerats här i Skåne. Därför ordnar vi så du kan få lokal mat direkt från olika gårdar direkt hem till dörren, så ofta som du vill. Lokal mat i säsong, inget annat.

Färskare än färskt.
Eftersom vi arbetar direkt med bönderna kan vi leverera mat som är så färsk den kan bli. Ingen anledning att oroa sig längre över hur länge en råvara legat på hyllan i affären, eller hur länge de legat i en lastbil för den delen. Ett extra plus i kanten är såklart också att de innehåller mer näring när de skördas mogna.

Klimatsmart.
Att äta lokalproducerat i säsong är inte bara bra för en själv då det innehåller mer näring och generellt är billigare, det är också klimatsmart då det inte behöver transporteras lika långt. Ett levande lokalt jordbruk innebär också biologisk mångfald och öppna landskap.

Matinspiration från lokala kockar.
Skillnaden mellan oss vanliga hemmakockar och riktiga kockar? De behöver bara några riktigt bra råvaror så kan de laga en riktigt god måltid. Dessa råvarorna kommer i kassen, det gör också recept från lokala kockar som hjälper dig laga fantastisk mat i vardagen. För att variera i din vardag så är det recept från olika kockar varje vecka. 

Ingen onödig plast. 
Den mesta plasten som finns runt de råvaror vi köper i mataffären finns för att skydda maten under transport och säkerställa en så lång hållbarhet som möjligt. Men om vi hämtar råvarorna direkt hos bönderna, själva packar kassarna och kör dem direkt hem till dig som kund. Då behövs väl inte så mycket plast? Nej, precis.

Mindre matsvinn. Mer mat.
Vi beställer bara de kvantiteter av bönderna som vi redan sålt. Det innebär att matsvinnet minskas radikalt och bönderna kan sälja råvarorna istället för att kasta dem. I kassarna får du också en del grönsaker som inte anses vara fina nog för affärerna, tillsammans med recept och tips på hur du kan ta tillvara på överbliven mat hemma.

 

Att välja vilken mat som är bäst

Det är komplext och svårt att veta vilken mat som är bäst ur olika perspektiv. Är det bäst med ekologiskt eller närproducerat? Naturbeteskött eller växtbaserad mat? Plast runt gurkan eller inte? Här kan du läsa mer om hur vi tänker när vi väljer vilken mat vi säljer hos oss. 

Här levererar vi just nu!

Vi levererar i både Malmö och Lund. Vi utökar hela tiden och här kan du se vilka områden vi levererar till just nu