Öppet hela sommaren! Beställ senast söndag för leverans torsdag.

Om Mylla Mat

Mylla handlar egentligen om en enda sak. Att det ska bli enklare att handla lokalproducerad, bra, mat. Mat som vi vet var den kommer ifrån. Hur den producerats, och av vem. Vår mission är att tillsammans med likasinnade driva på en lokal matrevolution. Vi ska göra det enklare för människor att äta mer närproducerad mat och återskapa relationen mellan de som äter maten och de som producerar den.

Importerad mat, i stora volymer, till låga priser, från stora leverantörer. Det passar enklast in i stora effektiva logistiksystem. Det ger bäst vinstmarginal för affären. Men är det en utveckling som vi konsumenter egentligen vill ha? Att det närodlade är det exotiska inslaget i butiken istället för det som importerats från när och fjärran?  

Vi tycker inte det, och därför vill vi ta ett steg tillbaka. Till det naturliga, äkta och genuina. Färska råvaror av högsta kvalitet direkt från den skånska myllan. Råvaror odlade och producerade av människor som har ett namn, en familj. Framför allt har de ett jobb som de älskar, att producera mat till dig. 

Vi erbjuder en råvarukasse med lokal mat direkt från gårdarna, med inspiration och recept från lokala kockar och restauranger, direkt hem till dörren. Precis så enkelt och bra som vi själva vill ha det. 

Vi som har gett oss på detta mastodontprojekt, att arbeta för en lokal matrevolution, är två ambitiösa, och troligtvis naiva, entreprenörer.

Vi vill berätta om historien bakom maten. Hur det odlas och vem det är som odlar. Vi tycker att maten smakar lite bättre om vi vet mer om den, och vi tror och hoppas att många fler känner likadant. 

 

Rickard har lång erfarenhet inom det kommersiella och har under många år arbetat som strategikonsult med fokus på att hjälpa större företag få ut mer av relationen mellan deras egna varumärke, produkten och konsumenten. Han drivs av den ofattbara påverkan på samhället som en ökad konsumtion av lokalproducerad mat skulle ha. 

Maria har jobbat med e-handel länge, och då sålt andra typer av produkter från mindre producenter. Passionen för att hitta bra kvalitet, passionerade producenter och att få berätta deras historier är det som driver henne. 

Vi hoppas ni vill följa med på resan!
Maria & Rickard

 

Vill du höra mer om hur vi tänker? Lyssna på Bondesamhällets podd med oss - det blev ett samtal om kvalitet, mat och vad som är viktigt.