Såhär fungerar det!

Mylla är en helt ny typ av matmarknad på nätet som levererar mat hem till din dörr direkt från de människor som odlar, bakar och producerar den.

1. Du väljer. 
Beställ det du vill ha från ett brett sortiment av lokalt och hållbart producerade varor.

2. Maten skördas, plockas, bakas...
Dina varor skördas, plockas eller bakas på beställning för maximal färskhet.

3. Vi levererar
Varorna från de olika producenterna plockas ihop och levereras hem till dig med cykel

Varför ska du handla hos Mylla?

Färskare mat - Eftersom vi arbetar direkt med producenterna kan vi leverera mat som är så färsk den kan bli. Ingen anledning att oroa sig längre över hur länge en produkt legat på hyllan.

Schysstare mat - Vi ställer så höga krav det är möjligt och arbetar för 100% transparens i hela kedjan för att kunna säkerställa hållbara och humana metoder. Bara produkter och ingredienser vi själva kan stå för finns i sortimentet.

Mat på beställning - Vi beställer bara de kvantiteter av odlarna som vi sålt. Det innebär att matsvinnet minskas radikalt och producenterna kan sälja varorna istället för att de slängs.

Bättre betalt till de som ordnar maten - Vi betalar producenterna så bra vi kan, de får alltid behålla minst 70% av priset till kund. Det är klart bättre än vad de får genom traditionella livsmedelsaffärer.

Så närproducerat som möjligt - Vi kommer alltid söka i närområdet i första hand. Vår ambition är att minska avståndet mellan producent och konsument, både mentalt och det faktiska avståndet.

Enkelt och klimatsmart - Vi vill att det ska vara enkelt att göra bra val. Val som är bra för klimatet, bra för landsbygden och bra för dig. 

 

Att välja vilken mat som är bäst

Det är komplext och svårt att veta vilken mat som är bäst ur olika perspektiv. Är det bäst med ekologiskt eller närproducerat? Naturbeteskött eller växtbaserad mat? Plast runt gurkan eller inte? Här kan du läsa mer om hur vi tänker när vi väljer vilken mat vi säljer hos oss. 

Här levererar vi just nu!

Vi lanserade i centrala Malmö i april 2019, och här kan du se vilka områden vi levererar till just nu