44 goda skäl

att välja lokal mat från Mylla

Det borde inte vara så svårt att handla lokalproducerad, bra, mat. Mat som vi vet var den kommer ifrån. Hur den producerats, och av vem. Därför tar vi ett steg tillbaka. Till det naturliga, äkta och enkla. Färska råvaror av högsta kvalitet. Odlade och producerade av människor med ett namn, en familj.

Hos Mylla kan du köpa råvarukassar med lokal mat direkt från gårdarna, med inspiration och recept från lokala kockar och restauranger, direkt hem till dörren. Enkelt. Gott. Lokalt.

Det finns många skäl att välja lokalt från Mylla. Vi kan komma på minst 44 stycken:

1. Lokalproducerade råvaror direkt från gårdarna hem till dörren.

2. Råvarorna är så goda att du inte kommer vilja äta något annat.

3. Råvaror direkt från lokala gårdar är färskare än om de fraktas från Spanien.
Inte så konstigt, eller hur?

4. Bönderna får rätt betalt.

De är liksom värda det tycker vi.

5. Maten levereras hem till dörren med cykel.

Lite grönare, lite bättre. Men om det passar dig bättre så kan du såklart hämta maten hos oss istället. 

6. Inte intresserad av kött? Välj en vegokasse!

Hos oss finns alternativ för både vegetarianer och veganer. 

7. Mer inspirerande vardagsmat.
Recept och tips från lokala kockar ingår.

8. Mer lokal mat ger ökad sysselsättning, som ger bättre ekonomi i regionen, som ger...

9. Ett levande jordbruk innebär biologisk mångfald och öppna landskap.

10. Så gott att du kommer vilja dela med dig.

Men oroa dig inte, det finns tillräckligt med lokalproducerad mat så att det räcker till alla!

 

11. Det har aldrig varit enklare att äta lokalproducerad mat i säsong.
Bara öppna dörren och ta emot. 

12. Här får alla plats, även de morötterna som råkar vara lite böjda.

Och skulle det vara ett litet gnaghål på ett kålblad så är det ju bara ett tecken på att kålen inte är besprutad.  

13. Det är en trygghet att veta namnen på de som producerar din mat. 

Och deras hund. Säg hej till Alex, Clara och Taco.

 

14. Kortare transporter - mindre miljöbelastning.
Inte raketforskning direkt.

15. Mat som produceras i Skåne innebär bra arbetsförhållanden.

Så är det långt ifrån överallt. 

 

16. Direkt från gård till dig.
Då behövs ingen onödig plast

 

17. Inget att dölja, stolta att visa. Total transparens. 

Följ oss på Facebook och Instagram, så får du också följa med när vi träffar våra bönder!  

18. Mylla har en relation med de lokala bönderna.

 

19. När frukt och grönt skördas då de är fullt mogna så innehåller de mer näring. 

20.  Råvarorna är helt färska och därför helt fulla med smak. Godare helt enkelt.

21. Mindre steg mellan dig och producenten innebär en säkrare livsmedelskedja.

22. Du kan själv åka och se platsen där din mat produceras.

Mer Höör än Honduras dock, så du klarar dig bra på Jojo-kortet.

23. Vi har redan valt ut de bästa råvarorna åt dig. Smidigt va!?

24. Kött från uppfödare som bryr sig om sina djur smakar bättre.

25. Kålrabbi? Du får möjlighet att prova råvaror du annars inte skulle prova.

26. Svenskt kött omfattas av en av världens mest omfattade djurskyddslagar. Det är bra.

27. Du får möjlighet att smaka på grönsaker från stadsodlare du inte hittar i affären. 

28. Våra bönder är experter. Man blir det om man älskar sitt jobb.

29. Vi använder pappkassar istället för kartonger för att du enkelt ska kunna återanvända dem.

30. Lokal mat från lokala bönder har en historia.

Det har inte stora industrier. Inte så spännande och personliga historier iallafall.

31. Förbättra dina kunskaper i köket med hjälp av lokala restaurangkockar.

32. Äggen kommer från höns som bestämmer själva vad de vill göra på sin fritid.

 

33. Tomaterna är skördade av Mats och Eva i Furulund. 

Inte på en stor industriodling i en annan del av världen. 

34. Svampen är odlad av Rikard utanför Landskrona.

Den skördas dessutom dagen innan du får dem hem till dig. Det blir bara färskare om du själv går ut i svampskogen och plockar. 

35. Grönsaker från stadsodlare i Malmö som Alex och Göran.

De lägger hela sin själ i att skapa frisk och näringsrik jord som ger grönsaker fullproppade med näringsämnen till dig.  

36. Kycklingar som får leva och växa till sig ordentligt hos Cristel och Bengt i Södra Munkarp.

Då blir filéerna både större, saftigare och mer smakrika. 

37. Frukt och grönt utan en massa bekämpningsmedel.

38. Vi har råvaror som inte lider av flygskam.

39. Köttet kommer från djur som inte behandlats med antibiotika trots att de är friska.

40. Vi lyssnar på våra kunder.

Har du något du vill säga? Eller fråga? Hör av dig till oss - vi vill veta vad du tycker!

41. Ett enklare sätt att äta hälsosamt i vardagen.

Våra recept innehåller mycket grönsaker och passar oftast både med och utan kött. 

42. Prova på att laga inspirerande maträtter du inte provat förut.

43. Vi bryr oss om våra kunder.

44. Möjlighet att vara med på den lokala matrevolutionen.

För oss handlar den lokala matrevolutionen i första hand om att välja lokalt. Att välja mat som inte har färdats över halva jordklotet, utan som är producerad med kärlek av våra lokala mathjältar. Att välja bort det industriella där maten blir standardiserad och anonym. Att välja mat i säsong och istället få längta till årets första sparris och jordgubbar. Att laga fantastisk mat i vardagen på äkta, fantastiska, råvaror. Vi hoppas att du också vill vara med på den lokala matrevolutionen.