Nr 80, vecka 18/2021

Måste vi äta tomater året om?

Färsk frukt och grönt direkt från odlaren, det är något vi alla ser fram emot när sommarsäsongen nu närmar sig. Före industrialiseringen var tiden cirkulär; livet – och självklart vår matproduktion – följde dygnets och årstidens rytmer. Vi sådde och vi skördade i repetitiva cykler som visat sig fungera, generation efter generation.
Vi accepterade säsongen – färskt hörde några få månader till. Det var något som återkom, cykliskt, år efter år. Det var ingen som ens tänkte tanken jordgubbar i februari. Det fanns inte ens på kartan.
Att äta i säsong är en mycket viktig aspekt ur ett klimatperspektiv kopplat till livsmedel. Så ett soligt Skåne på vårkanten = vår bästa tid är nu!
Med önskan om att värmen ska komma önskar vi en härlig helg!
/Fredrik, Sascha, Joakim, Rickard & Jens

 

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

           

                Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

                 

                Så anpassar du recepten till alla!
                För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

                 

                Mer att läsa:

                Veckans bonde: MoE Tomat

                Veckans råvara: Tomat

                 

                Alltid på Mylla
                 
                Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!