Nr 77, vecka 14/2021

Våren är på ingång

Trots det velande vädret under påsken är våren ändå på gång, vi börjar med lättnadens suck få in de första späda primörerna som sparris och ramslök. Som vi längtat!

Dessutom får vi in nya goda lokala delikatesser varje vecka, som frallor från Widerbeg & Ko, nya korvar från Vismarlövsgården och mjukgörande handsprit från Skånska spritfabriken. Vi har förstås kvar det fina köttet från Tolånga 17, den godaste mjölken från Furumossen, äggen från Ola på Hyllehög och alla andra lokala basvaror.

Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

 

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

           

                Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

                 

                Så anpassar du recepten till alla!
                För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

                 

                Mer att läsa:

                Veckans bonde: Tockafarmen

                Veckans råvara: Ramslök

                 

                Alltid på Mylla
                 
                Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!