Nr 68, vecka 5/2021

Den nya sortens odling på menyn

Att äta i säsong medför vissa perioder större utmaningar än andra. Den här tiden på året är nog en sån, men med lite innovativa ideér löser det sig fint ändå.

I veckans kasse får du färskt mikrogrönt från Bladverkstaden, odlat i ett hållbart hydroponiskt system i Green House Augustenborg i Malmö. Vi har en hel intervju med killarna bakom Bladverkstaden på vår hemsida om du vill läsa mer.

Bakom kulisserna fortsätter vi ha full fart framåt med nyheter både i sortimentet och på kontoret, mer om det i kommande nyhetsbrev. Och om du vill att ännu fler ska få tillgång till lokal mat i säsong- glöm inte att tipsa vänner, kollegor och andra bekanta!

Vi hoppas du får en fin lokal vecka! 
Rickard och resten av Mylla-gänget

 

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Bladverkstaden

        Veckans råvara: Mikrogrönt

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!