Nr 40, vecka 28/2020

Spännande historier och skånsk sommar

Vi går in i semestertider och när hemester är ordet på allas läppar så tycker vi såklart att hemester med den lokala maten i fokus passar utmärkt!

Den här veckan bjuder vi på ett extra spännande producentbesök. Följ med oss till Stadmissionen och ett av Sveriges totalt två oblatbagerier! Självklart tas spillet omhand, och blir till ett riktigt bra glutenfritt ströbröd - som du nu kan handla här på Mylla! I kassarna denna vecka frossar vi i härligheter nu när vi är i sommarsäsongen, och råvarorna fungerar fint till både svala sallader och heta grillkvällar, och som vanligt kan du komplettera med annat för att få allt du behöver till maten i sommar. Titta gärna in i vår receptbank på hemsidan för fler tips från våra lokala kockvänner. Vi önskar dig en smaklig sommarvecka! Maria, Rickard och resten av Mylla-gänget

På söndag är det också sista dagen att bli en av våra superhjältar, som hjälper oss att bygga en en starkare lokal matproduktion. Vill du också bli en av dem? Läs mer om det, och allt annat, via länken här nedanför.

Vi önskar er en riktigt härlig sommarvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

Vill du bli vår superhjälte? Läs mer här

Inspiration till veckans middagar

  Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där morot är en av råvarorna!

  Så anpassar du recepten till alla!
  För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

  Mer att läsa:

  Veckans bonde: Nermina på Stadsmissionen

  Veckans råvara: Ströbröd

   

  Alltid på Mylla
   
  Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!