Välkomna hösten med nya lokalare rutiner!

Nr 31, vecka 19/2020

Odlingssäsong med nya villkor

Denna vår har vänt upp och ner på det mesta, och om man ska se det lite positivt så har det satt strålkastarljuset på hur villkoren ser ut i olika delar av samhället. Förutom sjukvården så har debatten kommit att handla mycket om livsmedelsförsörjningen, och hur lantbruket är beroende av både gästarbetare till odlingssäsongen och hur villkoren för den vidare försäljningen ser ut.

Vi har bevittnat det på nära håll, när våra bönder berättar om hur tuffa villkor det är när de ska försöka förhandla med de stora kedjorna och hur sårbart det visade sig vara att förlita sig på försäljning till café och restaurang. Här fyller Mylla en viktig funktion, och vi är så oerhört glada att vi tillsammans med dig som handlar hos oss kan stötta dem så att vi även framöver har en fungerande lokal matproduktion.

Göran på Vegostan är en av dem som har berättat om hur viktig beställningen från Mylla har blivit för honom, för att fortsätta kunna utveckla sin stadsodling. Läs mer om hans arbete på nästa sida och på vår hemsida.

Vi önskar er en riktigt smakrik och fin vårvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där tomat är en viktig råvara!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Vegostan

Veckans råvara: Lök

Alltid på Mylla

 

Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!