Spicemaster

Spicemaster

Om Spicemaster

Erbjuder högklassiga ekologiska kryddor och smaksättare utan processat salt, socker och tillsatser. 

www.spicemaster.se ingår i Gourmeco AB och är avsett som en försäljningsplattform på internet för Spicemasters kryddor. En plats för matglada människor som vill ha det bästa inom ekologiska kryddor och smaksättare. Allt för att njuta optimalt av det rika utbud som finns att tillgå i naturen när det är som bäst, oförädlat eller förädlat enligt nya och gamla traditioner. Som dessutom har naturens och människans bästa i fokus.

www.spicemaster.se avser att erbjuda det bästa inom kryddor, allt naturligtvis ekologiskt odlat. Vi erbjuder hela Spicemaster®'s utbud av ekologiska kryddor, kryddmixer och vanilj där allt är valt utifrån högsta kvalitet. Vi har dessutom tagit fram leverantörer som producerar bland annat salt utav allra högsta kvalitet. Producenter som alla är etablerade varumärken och bland de bästa inom sitt gebit. Produktsortimentet kompletteras kontinuerligt med nya produkter och nya produktområden. Initialt har vi sett till att du har bästa möjliga kvalitet på ditt basutbud som räcker långt.

Gourmeco har samarbete med SMAK gällande ekologisk certifiering. SMAK certifierar företag som hanterar ekologiska livsmedel, d.v.s förädlare, grossister, lagerhållare och importörer.

Spicemasters

Spicemaster låter konsumenten själv bestämma

Varför tillför man ingredienser i en kryddblandning som både forskare och myndigheter vill att man ska minska intaget av eller helt avstå ifrån p.g.a. de negativa hälsoeffekter dessa anses ha på människan? Ingredienser som dessutom inte behövs i torkade kryddor, om de är av hög kvalitet, för att tillföra mer smak, arom eller för att öka hållbarheten som ett konserverings- eller antioxidationsmedel.

Kryddors innehåll

När du köper en kryddmix tror många att det bara är en blandning av kryddor och örter, när det i själva verket också innehåller en massa konstgjorda ingredienser. Vi på Spicemaster har inga tillsatser eller raffinerade ingredienser i våra kryddor. Helt enkelt för att det inte behövs och att det är ingredienser som enligt forskningen inte är bra för din hälsa.

Ingredienser såsom tillsatser (E-nummer), raffinerat socker, stärkelser och salt som många forskare anser ha negativa hälsoeffekter. Många av dessa ingredienser framställs helt eller delvis med hjälp av kemikalier, även för ekologiska kryddmixer.

För en bra kosthållning och hälsa pratas det ständigt om att minska på intaget av tillsatser, socker, salt och snabba kolhydrater som maltodextrin, jäst- och maltextrakt. Ändå tillsätter man dessa ingredienser utan begränsningar i mat till vuxna såsom till barn. Som en ytterligare kompliceringsfaktor är att alla dessa ingredienser går under många olika namn och därmed svåra enkelt utläsa och välja bort. En kryddmix borde ju rimligen bara innehålla kryddor och örter, men så är det oftast inte.

Behöver en kryddmix verkligen ha dessa ingredienser eller är det prisdriven strategi att blanda ut med billiga onödiga ingredienser? När kvalitetskryddor och örter i sig själv är nyttiga. Att du själv får välja vad du äter, borde vara självklart.

Människokroppen är en enda stor kemisk process som behöver nödvändigt ”bränsle” såsom mineraler, näringsämnen, proteiner och kolhydrater för att fungera optimalt. Det som är viktigt är att allt är i balans. För mycket eller för litet av något kan innebära obalans och problem.

Både socker och salt är vanliga och populära såväl som goda ingredienser i matlagning. Men det finns olika kvaliteter av socker och salt. För många är det också viktigt vilken mängd man använder. Även hälsoskäl sätter gränser vad du vill ha i. Då är det bäst att få välja själv. Socker och salter, som ingredienser i kryddmixer, är nästan uteslutande raffinerade. Spicemasters produkter innehåller inga konstjorda ingredienser, utan består alltid av enbart 100 % naturliga råvaror som kryddor och örter. Våra örtsalter har alltid oraffinerat havssalt.

Ser man det ur ett holistiskt perspektiv d.v.s. att allt sammantaget påverkar ens hälsa, så måste det vara enklast att välja bort produkter där onödiga ingredienser är tillsatta. Eller åtminstone själv få välja om de ska vara med. Idag används dessa olika typer av ingredienser i varierande mängd i de flesta kryddmixer. Onödigt tycker vi. Men varför förekommer det så många produkter där mer än 50 % av ingredienser är tillsatser, raffinerade sockerarter och raffinerat salt?

Allt fler vill undvika snabba kolhydrater som ex. socker för man vill minska sitt energiintag.

Visste du...

Att när det står ”inget tillsatt socker” så är det godkänt att tillsätta sockerarter som maltextrakt, maltodextrin m.fl. eftersom det tekniskt sett inte är socker. Det är en stärkelse/sockerart som tillhör polysackarider. Dessa ingredienser har ett mycket högre glykemiskt indextal än strösocker. M.a.o. som konsument väljer man bort ex. strösocker och får istället en s.k. polysackarid som har mycket högre energivärde än socker. Och det var ju de snabba kolhydraterna man ville undvika!

spicemasters