Skånsk Chili

Skånsk Chili

Om skånsk chili

Skånsk Chili är ett familjeföretag som bedriver chiliodling för tillverkning av ekologiskt certifierade chilisåser. Chili är vår passion och vi är stolta över att ta ansvar för hela kedjan från att sätta frö i jorden till den färdiga såsen i butikshyllan. Den chili vi använder i våra såser kommer från vår egen odling och såsen tillverkas i vår IP Livsmedel certifierade fabrik i Landskrona.

Hur det hela började

Det var mitt matlagningsintresse som lade grunden till odlingen. Jag har japanskt påbrå och har i vuxen ålder bott några år i Tokyo, där jag kom i kontakt med mat från hela världen. När jag sedan kom hem till Sverige fann jag att det var svårt att hitta råvarorna till mina kryddstarka favoriträtter.

Då jag alltid haft ett stort odlingsintresse började jag odla min egna chili i liten skala. Intresset och odlingen växte och till slut bestämde jag mig för att sluta sitt jobb som programmerare och bli chiliodlare och Hot Sauce-fabrikör på heltid.

Chili såser och Odling

Alla våra chilisåser är gjorda av omsorgsfullt utvalda chilisorter som vi odlar i vår ekologiska odling i Asmundtorp. Vi är mycket stolta att vår chilisås Scorpion Inferno har vunnit en silvermedalj i den prestigefyllda chilisås-tävlingen The Hot Pepper Awards.

Vår chiliodling är belägen i utkanten av Asmundtorp ett litet samhälle som ligger 5 km öster om Landskrona. Odlingen är EU-ekologiskt certfierad, vilket innebär det att vi använder oss av rovinsekter som äter upp bladlöss och andra skadeinsekter istället för kemiska bekämpningsmedel. Vi gödslar med grannens fina hästgödsel och vår odling är klimatvänlig då vi följer årstiderna och endast odlar under sommarhalvåret.