Österlenkryddor

Österlenkryddor

Österlenkryddor är den äkta Svenska kryddan som vi med stolthet levererar från spadtaget till kryddhyllan. Vi presenterar hantverksmässig kvalitet i våra kryddor som vi hela tiden utvecklar för att möta våra gäster.

Österlenkryddor startades 1990 som ett projekt som finansierades av banker på Österlen i syfte att utvärdera om kryddodling kunde vara lönsamt och genomförbart för Österlens bönder. Det bildades en förening 1995 som fick varumärket Österlenkryddor.

Året 2003 såldes varumärket Österlenkryddor till Eva och Olle Olsson som sedan omformade Länsmansbostället till en storskalig kryddgård. Året 2014 blev Cherztin och Anders Persåkre ägare till Österlenkryddor och Länsmansbostället med visionen att vara ledande kryddbönder i Norden. Odlingen och förädlingen är sedan 2017 Krav-certifierad, och ni finner vårt gedigna mathantverk i våra kryddburkar. Kvaliteten avgörs av vår odling och alla de soltimmar vi berikas med på Österlen, vi kalltorkar våra kryddor och alla våra produkter är tillsatsfria.