Köksträdgården i Hällestad

Köksträdgården i Hällestad

Vilka är vi?

Vi är ett småskaligt familjedrivet jordbruk, som odlar på 2000 kvadratmeter lånad mark i Hällestad. Efter att ha odlat i Malmö på odlingslott och med stadsodling, tog vi 2014 steget ut på landet, där vi bor med våra höns, ankor och odlingsbäddar. Här förenas vår kärlek till mat och en levande jord i Köksträdgården.

Rachid är en föredetta lärare som slutat sitt jobb för att följa sin dröm. En passionerad odlare med fötterna barfota på jorden, och huvudet bland molnen. Han älskar att läsa om permakultur och ekologisk odling, att spara frön och experimentera med nya sorter.

Selma är blivande författare och utbildad humanekolog. Hon är ansvarig för örtträdgården och de ätbara blommorna. En mer intuitiv odlare, som gör först och lär sig sen.

Soleiman är vår lilla kompanjon som hjälper till vid sådd och försäljning. Miranda är vår glädjegivande bebis som håller både oss och vårt humör uppe.

Mer om oss

Vi är en familjedriven småskalig grönsaksodling i Flyinge utanför Lund. Här odlar vi för hand, enligt ekologiska principer, med stor respekt och kärlek för såväl naturen som grödorna.

Vi älskar mat och odlar det vi vill äta, och hoppas kunna bidra till att sprida matglädje, hälsa och miljömedvetenhet till matbord runtom i Skåne.

Förutom ett varierat utbud av grönsaker odlar vi även örter, ätbara blommor och våra populära skott.