Tolånga 17

Vi har haft en dröm i många år och nu har vi förverkligat den. Vi har kombinerat vår gård med en köttbutik och en krog med vårt eget kött. En gård där djuren mår bra och lever ett fritt liv och en butik och krog där köttet hanteras med kunskap och respekt och håller utomordentligt hög kvalitet.

Vi byggde Tolånga 17 mitt ute på kornas betesmark i naturskön miljö mellan Sjöbo och Tolånga. Här har korna tillbringat somrarna i många år. 

Vi vill ge våra kunder tillgång till närproducerat kött av allra högsta kvalitet varje gång. Våra djur föds upp på gården, slaktas lokalt och därmed undviks långa transporter.

Vårt oxkött är från vår kravcertifierade Angus uppfödning och hängmöras för bästa kvalitet. Angus är en utpräglad köttras, med enastående förmåga att omvandla gräs till mört och saftigt marmorerat kött.

Vår gårdsgris är av rasen Duroc som är brun/kopparbrun i färgen och Duroc korsningar.

Om Angus:

Rolls Royce, när det gäller kött! Mört, saftigt, marmorerat och med tydlig och god köttsmak. Djuren växer lite långsammare, men är mästare på att omvandla gräs till moget och välmarmorerat kött. Marmorering är insprängt fett som gör köttet mörare och saftigare. Dessutom fungerar fettet som smakbärare, vilket gör att du kan njuta av en extra god smak på Angusköttet.

Angus är från början en skotsk nötkreatursras. Djuren är helt svarta eller röda och saknar horn. Angus var den första köttrasen som kom till Sverige. Den 5:e september 1946 angjorde fartyget Havsbris svensk hamn med 212 skotska Angus. Rasen är en utpräglad köttras som ända från uppkomsten i slutet av 1700-talet har avlats för att ge ett kött av allra högsta kvalitet till skillnad mot flera andra köttraser som ursprungligen avlades fram för att fungera som dragdjur.