Beställ senast söndag för leverans på torsdag!

Snapphane Chark

Vilka är Snapphane Chark?

På Snapphane Chark förenas tradition med rebellanda.
Vi skapar rena produkter på traditionellt vis med svenska råvaror utan något tillsatt krafs. Vi är den nya tidens chark.

Startskottet var den eviga hallonsylten

På den tiden arbetade grundaren Agneta Johansson hos en matgrossist. En dag välte en pall full med hallonsyltsburkar. Några av dessa gick nu inte att sälja, ja datumet var dessutom kort, och därför fann en burk sin väg hem till Agnetas skafferi. Men hon satte den av en tillfällighet längst in.

Och där. Där blev den kvar. Och tiden gick. Vinter blev till sommar och om igen. Tills en dag två år senare då storrensningen gick.

Hallonsylten? Fullständigt oförändrad. Skyddad skulle det visa sig av en diger lista märkliga ämnen som gör gud vet vad med den som får de i sig. Skrämmande tyckte Agneta och detta blev början på ett intresse för vad vår mat faktiskt innehåller.

Hur har vi kunnat gå så vilse sedan mormors tid? Det var detta som blev startskottet för att skapa framtidens chark, med produkter som håller för måttstocken: jag skulle bjuda mina egna barn på detta.

Och för den som undrar: ja, sen dess kokar Agneta även sin egen sylt.

Snapphane Chark blev till 2012 när två anrika lokala charkuterier, Thimansson och Kristiansson, gick samman under det nya namnet. Vi tog kunskapen och traditionerna och tillsatte en rejäl näve rebellanda. Detta är ingredienserna som gör Snapphane Chark till framtidens chark.

Rebellhjärtat klappar i snapphanen

I vår logga har vi valt att ha en illustration av en snapphane. Varför undras det ibland? I Göingebygden som under långa tider slets mellan svensken och dansken kom snapphanarna att för många att symbolisera frihet och kämpaglöd.

Nu är vi så svenska som man kan bli, alla våra produkter innehåller svenskt kött.
Men rebellhjärtat klappar fortfarande. För oss är snapphanen, vi säger att det är Lille Mats, en symbol för att: göra mycket med lite, att ”ge sig den på” grejer och inte minst göra saker som är bra för andra.