Välkomna hösten med nya lokalare rutiner!

Snapphane Chark

Vilka är Snapphane Chark?

Charkrebellen från Göinge - På Snapphane Chark förenas tradition med rebellanda. Vi skapar rena produkter på traditionellt vis med svenska råvaror utan något tillsatt krafs.

Snapphane Chark blev till 2012 när två anrika lokala charkuterier, Thimansson och Kristiansson, gick samman under det nya namnet. Sedan dess har utvecklingen bara fortskridit och idag produceras bland annat produkter som pastejer och pateér, kallrökta och varmrökta korvar, leverprodukter, sylta och rullader. Baserat på kunskap och tradition, och där en rejäl näve rebellanda den viktigaste tillsatsen. 

 

Rebellhjärtat klappar i snapphanen

I vår logga har vi valt att ha en illustration av en snapphane. Varför undras det ibland? I Göingebygden som under långa tider slets mellan svensken och dansken kom snapphanarna att för många att symbolisera frihet och kämpaglöd.

Nu är vi så svenska som man kan bli, alla våra produkter innehåller svenskt kött.
Men rebellhjärtat klappar fortfarande. För oss är snapphanen, vi säger att det är Lille Mats, en symbol för att: göra mycket med lite, att ”ge sig den på” grejer och inte minst göra saker som är bra för andra.