Välkomna hösten med nya lokalare rutiner!

Oatly

Hur det hela började

För 30 eller år sedan fanns det ingen Oatly, bara några forskare på ett känt universitet i ett land som var felaktigt känt för isbjörnar som roade på gatorna. Som nördade ner sig i olika sätt att göra havre till mjölk och skapa en produktionsprocess för att hålla beta-glukanerna (stort vetenskapligt ord för löslig fiber) intakt så att vi kunde göra alla typer av havredrycker, havrekrämer och havre pålägg och en barista upplaga av havredryck och havreglass. 

Svensk havre

Den ursprungliga tanken bakom Oatly var att hitta ett sätt att göra en näringsrik flytande produkt för personer som inte tyckte om mjölk eller bara inte ville att dricka den av personliga skäl. Konceptet att producera dricka direkt från havre i stället för att först mata havre till en ko och låta kon bearbeta dem till mjölk är ett alternativ. Men när vi började på 1990-talet tyckte de flesta att vi var helt galna. Det är okej, vi är glada att vi hade rätt. Vi gör nu kvalitetsprodukter baserade på havre för att du ska kunna njuta. 

 

Producera

Vi vet ingenting om mandel eller soja eller kor. Allt vi kan är havre. Hur man odlar  dem, skördar dem och gör dem till förfriskande produkter som du kan ta hem och som är bra för din kropp.

Det var vår ursprungliga idé i början av 1990-talet att skapa en växtbaserad dryck som stämde överens med behoven hos både människor och planeten och det är vår idé att fortsätta att göra den bästa, mest fantastiska flytande havre som du hittar någonstans.

Ett bra företag

Vi är inte ett perfekt företag, inte ens nära, men våra avsikter är goda. Vi skulle vilja bli dömda på det bra vi gör och inte bara på det vi säger.
Vårt mål är att alltid leverera produkter som har högst näringsvärde och minimal miljöpåverkan.

Vi lovar att vara ett bra företag vilket innebär att vår driv att hjälpa människor att uppgradera sina liv alltid kommer före den hänsynslösa strävan efter vinst.

Vi strävar efter att producera de renaste och mest ansvarsfulla produkterna på marknaden och söker ständigt efter bättre sätt att göra våra produkter ännu bättre. 

Vi hoppas att göra livsmedelsindustrin till en ärligare plats genom att vara helt transparenta i allt vi gör.