Leverans på torsdagar. Beställ senast söndag!

Nablus Mejeri

Nablus Mejeri är familjeföretaget som drivs av Samar och Mohamad. Allt började när barnen frågade "Mamma, pappa! Kan vi göra osten som vi brukade äta med mormor och farfar i Nablus?". Efter att ha hittat en gård utanför Bara där de kunde köpa råmjölk började de tillverka osten enligt recept som har funnits med i släkten i många år och tillverkningen sker nu i Fosie, precis utanför Malmö. 

"Vi vill introducera palestinska osttillverknings- och utvecklingsprocesser i den skandinaviska regionen, och visa hur effektiva och goda egenskaperna hos yoghurtbaserad osttillverkning är. För att bygga ett bra samhälle och för att få så god ost som möjligt hämtar vi alla våra ingredienser lokalt" berättar Samar och Mohamad. 

"Vi ser en värld där alla har tillgång till läckra, näringsrika, säkra och prisvärda ostar, där vi kan blanda kulturer och arv för att tillsammans skapa en ny typ av kulinarisk upplevelse. Vi är stolta över vår palestinska bakgrund och att kunna erbjuda våra ostar till Skånska och svenska konsumenter".