Tipp tapp tipp tapp, god är julematen!

Varmrökt clarias på en bädd av stekt gurka och morötter

Recept från Gårdsfisk

Stekt gurka hör inte till vanligheterna, men är ett oväntat gott och nytt sätt att äta gurka - och det passar perfekt nu när gurkan är i säsong! Tillsammans med sötman i morötterna och den feta fisken blir det här en snabb, enkel och matig lunch! 

4 port 
varmrökt Clarias
4 ägg
1 gurka
2 morötter
50 g smör
tångrom
gräslök

Gör så här

  1. Koka äggen i 5 min.
  2. Dela gurkan på längden och gröp ur innanmätet. Skär gurkan i lagom långa stavar.
  3. Skala morötter och skär upp i stavar.
  4. Stek morötterna i smör i någon minut. Lägg sedan på gurkan och stek tillsammans tills gurkan och moroten blivit mjuka och fått lite yta.
  5. Dela äggen, filéa Clariasen och servera på en bädd av gurka och morötter.
  6. Bryn smöret och häll över. Klipp även över gräslök och klicka på lite tångkaviar.