Välkomna hösten med nya lokalare rutiner!

Uppochnervänd Matjestårta i glas

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

Matjestårta är en klassiker till midsommar, och här bjuds vi på en uppochnervänd variant serverad i glas istället. Perfekt att duka upp på en buffé!

1 burk matjessill i bit ca 200 g
1 rödlök
1 dl finskuren gräslök
1 dl gräddfil
svartpeppar
gräslök                                        

200 g kavring
25 g smör

Gör så här 

  1. Mixa kavringen i en matberedare. Smaksätt gärna med kummin, anis eller pomerans och stek smulorna i smör 5–10 min.
  2. Häll av och hacka sillen men spara 1 msk av sillspadet.
  3. Finhacka löken.
  4. Blanda sill, lök, gräddfil, sillspad och peppar.
  5. Fördela röran i glas. Strö över kavringssmulet och toppa med en bit sill och gräslök.