Öppet hela sommaren! Beställ senast söndag för leverans torsdag.

Ugnsbakad potatis med riven parmesan och dill

Recept från Caroline Vass

När du har goda råvaror behöver du inte så mycket för att skapa magi i köket. Skånska knölar är just en sådan råvara. Detta passar jättefint som tillbehör till buffébordet eller till grillat.

3 port
700 gr potatis
40 gr parmesan
3 msk olivolja
1 msk flingsalt
2 msk färsk dill

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 200 grader/varmluft.
  2. Tvätta potatisen, halvera den och torka den.
  3. Lägg potatisen på en plåt och blanda med olivolja och flingsalt.
  4. Rosta potatisen I ca 35 min, tills potatisen är gyllenbrun och mjuk.
  5. Ta ut ur ugnen och riv över parmesan och hacka dill som du strör över.
  6. Ställ på buffébordet.