Välkomna hösten med nya lokalare rutiner!

Smält rabarber

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

Rabarber är drottningen av vårens smaker. Det här enkla receptet lyfter smakerna till nya höjder och blir en ljuvlig avslutning på vårens middagar. 

500 g rabarber
¾ dl socker
½ dl pistagenötter
2 dl crème fraiche
2,5 dl florsocker
Limezest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär rabarbern i 10 cm långa bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över sockret. Täck med aluminiumfolie.
  3. Smält rabarbern i mitten av ugnen 15–20 min.
  4. Vispa crème fraiche med florsocker tills den får samma konsistens som vispad grädde. Smaka av med limezest.
  5. Servering: Klicka crème fraiche på rabarbern. Hacka nötterna och strö över.