Tipp tapp tipp tapp, god är julematen!

Skånsk pasta Carbonara

Recept från Caroline Vass

Vem gillar inte pasta carbonara? Detta är mina barns absoluta favoritmat och med rökt sidfläsk från lokala bönder i Skåne så är denna vardagsrätt helt fantastisk!

4 port
300 gr rökt sidfläsk eller bacon
400 gr pasta av valfri sort (jag har använt fusilli)
300 gr riven parmesanost
1 klyfta vitlök
3 dl vispgrädde
2 tsk malen svartpeppar
2 äggulor
2 msk olivolja

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och skär det i mindre bitar och stek knaprigt. Lägg över på ett fat och ställ åt sidan så länge. 
  2. Koka upp pastan medan du gör såsen. 
  3. Häll lite olja i samma panna som du stekte sidfläsket i och hetta upp. Pressa i vitlöken och fräs i någon minut. (Det får inte brännas vid, för det blir bittert.)
  4. Häll i grädden och vispa i den rivna parmesanosten på medium värme. 
  5. Sänk värmen och vispa i äggulorna (försiktigt så att du inte får en omelett.) och tillsätt peppar.