Värna det lokala i tuffa tider! Stötta små producenter, beställ mat hos Mylla.

Skånsk kalops

Recept från Caroline Vass

Vad skiljer skånsk kalops från en “vanlig” kalops? Att köttet kommer från en lokal gård i Skåne så klart! Lokalt, närproducerat och jättegott! Men också så sägs det att i just skånsk kalops har vi i mer morötter och att den är lite mer kryddad. Prova själv så får du se! 

1 kg högrev 
4 msk rapsolja
1 msk smör
1 gul lök
2 tsk hela kryddpepparkorn
6 lagerblad
4-5 morötter
0,5 dl kalvfond
Salt & peppar
3 msk grädde

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
  2. Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
  3. Bryn köttet i smör och olja i en gryta.
  4. Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  5. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt salt och vitpeppar efter smak.
  6. Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.
  7. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt, peppar och grädde.