Tipp tapp tipp tapp, god är julematen!

Rotselleri med inlagd svamp och tryffelaioli

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

Rotselleri har mycket smak i sig själv och tillsammans med svamp och tryffelaioli så blir denna snabba rätt en riktig umamibomb som fungerar både till vardag och fest. 

4 portioner

300 g blandad svamp
2 msk smör
Salt & peppar
4 msk vit balsamvinäger
1 msk ättika
1,5 msk socker
1 msk vatten
1 lagerblad
500 g rotselleri
2 msk olivolja
Körvel
1 dl tryffelmajonnäs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela svampen och stek i smöret. Salta och peppra. Koka upp vinäger, ättika, socker, vatten och lagerblad. Lägg ner svampen. Låt dra ca 30 minuter.  
  3. Skala och skär rotsellerin i bitar. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg på en plåt och baka i ugnen ca 20 minuter.
  4. Servera rotsellerin med svampen och aiolin. Toppa med körvel.