Tipp tapp tipp tapp, god är julematen!

Rödstrimmepytt med gremolatacremé

Recept från Gårdsfisk

Att göra pytt på det som finns i kylen är ett bra sätt att ta hand om rester och minska matsvinnet. Om du istället väljer en fisk, som rödstrimma, och matchar med potatis och örter så får du en härlig pytt full med sommarsmaker. 

4 portioner

600 g rödstrimmafilé
1 purjolök
800 g kokt nypotatis
ärtor
1 stor knippa dill
olivolja
örtsalt
citronpeppar

Gremolatacreme
1 liten burk crème fraiche
citronzest från en citron
citronsaft från en halv citron
1 vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja
Örtsalt

Gör så här

  1. Börja med att dela fisken i tärningar och stek sedan på den i olivolja med örtsalt och citronpeppar, ta av fisken från stekpannan när den fått fin färg och är genomstekt.
  2. Tärna potatisen ner i stekpannan och stek tills den fått fin färg.
  3. Strimla purjolök och tillsätt med potatisen, tillsätt frysta ärtor på slutet så de bara blir varma. Smaka av med örtsalt.
  4. Precis innan servering läggs fisken tillbaka i stekpannan och i med dillen, slunga runt alltihop så att allt får dill på sig.
  5. Blanda ihop alla ingredienserna till gremolatacremen och smaka av med örtsalt. Servera en stor klick till pytten.