Välkomna hösten med nya lokalare rutiner!

Rödstrimma med färskpasta och umamisås

Recept från Gårdsfisk

En snabb och enkel vardagspasta är aldrig fel. Med färsk rödstrimmafilé tillsammans med en smakrik gräddsås med umamismak så blir det här riktig vardagslyx!

4 portioner

600g rödstrimmafilé
500 g färskpasta

Umamisås
3 dl grädde
1 umamibuljongtärning
1 tsk torkad rosmarin
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
ruccola
färsk rosmarin
citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Häll alla ingredienser till såsen i en bunke och smula ner buljongtärningen. Mixa med mixerstav en kort stund för att blanda ihop allt väl.
  3. Lägg fisken i en ugnsform och häll över såsen. Lägg två kvistar från rosmarin på fisken.
  4. In i ugnen i ca 20 min.
  5. Koka pastan enligt anvisningar.
  6. Servera med ruccola och pressa över citron.