Välkomna hösten med nya lokalare rutiner!

Rabarberpaj

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

En klassisk rabarberpaj kan aldrig bli fel! Denna smulpaj blir extra knaprig med socker och sirap i smuldegen, och med en liten udd ingefära får pajen en extra dimension i smakerna. 

500 g rabarber
1 msk potatismjöl

Smuldeg
150 g smör
4 dl havregryn
2 dl vete- eller mandelmjöl
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
Lite färskriven ingefära

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Kör alla ingredienser i en mixer till en deg. Låt vila i kylskåp.
  4. Ansa och skär rabarbern i bitar och vänd runt i potatismjöl.
  5. Lägg i en ugnssäker form och klicka ut degen över.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den fått fin färg.