Tipp tapp tipp tapp, god är julematen!

Rabarberkladdkaka med vit choklad

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

Kladdkaka, vit choklad och rabarber i ett och samma recept - kan det bli bättre? Det här är en spännande variant på kladdkaka, och perfekt om du har tröttnat på att bara göra klassiska rabarberpajer såhär års. 

 250 g rabarber
100 g vit choklad
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner den hackade chokladen tills den har smält.
  4. Rör i ägg, socker och mjöl.
  5. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant.
  6. Ansa och skiva rabarbern. Blanda med lite socker och en nypa mjöl.
  7. Fördela rabarbern över smeten.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme, tills kakan är torr men fortfarande lite kladdig i mitten.
  9. Riv över lite vit choklad.
  10. Servera kakan med vaniljgrädde.