Portabellosandwich med mozzarella och aioli

2 portioner. Recept från Saxtorp Svamp. 

Ingredienser

  • 2 styck Portabellasvamp
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 2 blad romansallat
  • 1 bifftomat
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 125 gram mozzarella
  • 1/2 rödlök
  • Aioli
  • 1/2 citron
  • 1 äggula
  • 0,5 tsk dijonsenap  
  • 1dl matolja
  • 0,5 klyfta vitlök  
  • Salt & peppar  

Så här gör du

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär bort foten på svampen. Lägg dem med lamellerna uppåt. Skala och skiva över vitlök. Ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.
  3. Lägg äggulor i en bunke. Tillsätt pressad vitlök, pressad citron och dijonsenap. Vispa i olja i en tunn stråle tills den tjocknar. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Rosta bröd i ugnen. Tag ut svampen. Skiva mozzarella. Fördela på svampen. Sätt in i ugn igen cirka 5 minuter, så att osten smälter lite.
  5. Skiva tomat. Skiva rödlök. Tag brödet. Lägg på lite aioli, salladsblad, tomater och mer aioli. Tag ut svampen och lägg på den. Avsluta med rödlöksringar och eventuellt lite god olivolja.