Välkomna hösten med nya lokalare rutiner!

Oxköttbullar med hetta

Recept från Caroline Vass

Köttbullar av olika sorter är stapelvara hos oss. Vegetariska såsom med kött. Men med köttet från Tolånga 17 blir de extraordinära. När tiderna är som dessa, så gör en trippel sats och frys ner. 

4 port
400 gr oxfärs av den goda sorten
1-2 klyftor pressad vitlök
2 tsk paprikapulver
1 msk soja 
2-3 tsk tandoori krydda
1 tsk torkad oregano
1 dl olivolja till att steka i
1,5 dl matgrädde

Gör så här

  1. Blanda allting med oxfärsen och rulla dem till små bollar. 
  2. Hetta upp oljan i pannan på medelvärme och stek köttbullarna i ca 10-15 min. Stek dem i ca 4-5 min på varje sida. De ska vara gyllenbruna runt om. 
  3. Vispa i 1,5 dl matgrädde i skyn och gör en sås. 
  4. Servera med sås, kokt potatis och en sallad.