Tipp tapp tipp tapp, god är julematen!

Midsommar med rökt clarias

Recept från Gårdsfisk

Fisk hör till traditionerna på midsommarbordet. Prova att byta ut laxen mot härodlad Clarias istället! Mer hållbart än så blir det inte, och du får samma härliga sommarkänsla!

4 port
1 paket rökt clarias
800 g nypotatis
250 g sparris
dill
gräslök
örtsalt och peppar

Örtsås
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 dl persilja
1/2 dl gräslök
citron
salt och peppar

Romsås
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1/2 tsk tomatpuré
1 tsk tångkaviar 
1 tsk citron
1/2 krm cayennepeppar
salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten med lite dill.
  2. Filéa fisken.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till romsåsen.
  4. Blanda ihop örtsåsen och smaka av med citron. Såsen ska vara ganska syrlig som sedan kommer passa perfekt ihop med den feta fisken.
  5. Koka upp vatten och knäck av nedre delen av sparrisen och låt resterande del av sparrisen koka i 3 minuter.
  6. Ta upp sparrisen och lägg en klick smör på och strö över lite havssalt.
  7. Servera fisken tillsammans med den nykokta potatisen, sparrisen och de två såserna.