Massaman Curry - vegansk

Massaman Curry - vegansk

Recept: Caroline Vass

Vad gör man när den ena är allergisk mot mjölk, är vegetarian och du är den som ska laga mat? Du hittar inspiration och använder den.
Jag är inte expert på mat som innehåller curry, på något sätt alls. Men dessa smaker fungerar väldigt fint ihop. Dessutom är det ett väldigt bra alternativ när människor med olika matpreferenser samlas kring matbordet. Att den går ganska så snabbt att sno ihop är inte direkt en nackdel heller.

Ingredienser: 4-6 pers

2 tsk olivolja
3 tsk röd curry pasta
4 msk jordnötssmör (helst den med bitar i)
400 ml kokosmjölk
1 tsk kumminfrön
2-3 tsk flingsalt
1 st kanelstång
2 tsk gurkmeja
1 rödlök
300 gr blomkål
1 stor sötpotatis
500 g potatis
½-1 paprika
1 grön chilli
1 msk färsk ingefära
1 handfull färsk basilika
100 gr krossade jordnötter
Ris att äta till.

Så här gör du:
Börja med att skala lök, sötpotatis och potatis. Skär dem i medelstora bitar.

Riv blomkålen i små buketter.

Skölj och skär paprika och chilli i mindre bitar.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Värm oljan och tillsätt currypasta, kumminfrön, gurkmeja, salt och kanelstång. Stek på medelhög värme i 2-3 minuter. Rör hela tiden om.

Sänk temperaturen och tillsätt jordnötssmör, salt, rödlök och kokosmjölk. Rör om tills jordnötssmör och kokosmjöl är väl blandat.

Tillsätt potatis, sötpotatis och blomkål låt det sjuda tills rotfrukterna mjuknar. (ca 25-30 min)

Tillsätt paprika och chili när det är ca 10 min kvar.

Toppa med krossade jordnötter och färska basilikablad.

 

Hitta fler liknande recept: