Tipp tapp tipp tapp, god är julematen!

Lupinbiffar med rosmarin och vitlök

De här biffarna på svenskodlade lupinbönor smaksätter vi med citron och rosmarin. De passar extra bra som vegetariskt alternativ till högreven i det här receptet

Lupinbiffar
300 g lupinbönor
2 dl havregrädde
2 msk havregryn eller potatismjöl
2 msk olivolja
skal och saft av 1 citron
2 tsk torkad rosmarin
1 vitlöksklyfta
salt
ev chiliflingor

Gör så här:

Koka 300 g lupinbönor sakta i rikligt med vatten med salt (ungefärlig mängd som när du kokar pasta). Låt rinna av.

Mixa med 2 dl havregrädde, 2 msk havregryn eller potatismjöl och 2 msk olivolja.

Smaksätt med skal och saft av 1 citron, 2 tsk torkad rosmarin och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med flingsalt och kanske lite chiliflingor om du gillar det.

Forma biffar med vattensköljda händer och stek dem gyllene ca 7-8 min på varje sida.