Laxtartar

Laxtartar

Recept från Gunnarshögs gård

Laxröra
200 gram kallrökt lax
2 små rödlökar
1,5 msk Dijonsenap
1 msk basilikaolja
Saften av en lime
 
Pepparrotskräm
0,5 msk pepparrot
2 dl Philadelphiaost
1 msk basilikaolja
rivet skal från en halv lime
1 nypa salt
 
Picklade rapsfrö
1 dl ättika 24 %
2 dl socker
3 dl vatten
2 dl rostade rapsfrö
 
Topping
Krasse
Rivet skal av en lime
Picklade rapsfrön (se ovan)
Mâchesallad
 

Gör så här: 

Laxröra
Finhacka laxen och rödlöken och lägg i bunke. Blanda i senap, basilikaolja och saften av lime. Rör om och låt stå till uppläggning. Röran går även att förbereda dagen innan.
 
Pepparrotskräm
Finriv pepparroten. Blanda med övriga ingedienser till en slät kräm. Spritsa gärna pepparrotskrämen vackert på brödet.
 
Picklade rapsfrö
Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp. Ta fram en väl rengjord burk med lock. Häll den varma lagen över de rostade rapsfröna och låt svalna.
 
Servera laxtartaren på ett ljust eller mörkt bröd eller varför inte på en bit knäckebröd.

Hitta fler liknande recept: