Öppet hela sommaren! Beställ senast söndag för leverans torsdag.

Karré med rotfruktskompott, äpplen och rostad potatis

Recept från Caroline Vass

Karré gifter sig så himla fint med äpple och tillsammans med kompotten blir det som en symfoni av både smak och färg. Det är lite åt pulled pork hållet, men tar betydligt kortare tid. 

Men det de har gemensamt är att köttet smälter i munnen och sälta, hetta och det syrliga exploderar i munnen med varje bit.

4 portioner

Du behöver:
600 gr karré
3 dl öl
3 msk olivolja
2-3 tsk chilliflingor (du kan ta mer om du vill ha starkare)
2 msk flingsalt
2 tsk malen svartpeppar
2 msk honung

Kompott:
3 morötter
1-2 gulbetor
1 palsternacka
1 äpple 
1-2 kanelstång
1-2 stjärnanis
1 tsk salt
1 tsk rosépeppar
1 msk honung
1 dl vatten

Rostad potatis: 
6-8 potatisar
3 msk olivolja
2 tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Karré: Ta ut köttet från kylen gärna 1 timme innan du ska tillaga det.
  2. Börja med att sätta ugnen på 200C/varmluft
  3. Blanda öl, olivolja, chilliflingor, flingsalt, svartpeppar och honung och massera in köttet med det. Lägg sedan köttet i en ugnsfast form och häll över blandningen. 
  4. Stek i ugnen i ca 20 min, vänd på det efter halva tiden. 
  5. Sänk sedan temperaturen till 150C/varmluft och stek ytterligare i ca 1 timme. 
  6. Rotfruktskompott: Under tiden skalar du morötter, palsternacka, gulbetor och tärnar dessa. Tärna även äpplena, men lägg dessa åt sidan så länge.
  7.  Lägg resten av grönsakerna i en kastrull tillsammans med vatten, honung och kryddor. Låt koka upp och låt sedan puttra i ca 30 min. 
  8. Lägg till äpplena efter ca 15 min. Det tar inte lika lång tid för äpplena att mjukna som för resten. Låt sedan svalna.
  9. Rostad potatis: Sätt ugnen på 200C/varmluft.
  10. Skär potatisen i klyftor och blanda med olivolja i en ugnsfast form.
  11. Strö över flingsalt.
  12. Baka i mitten av ugnen i ca 25 min, eller tills de blir gyllenbruna.