Kantarellsoppa

Koka soppa på skogens guld! Den här kantarellsoppan fungerar antingen som en härlig förrätt eller som en lättare måltid. Schalottenlök, grädde och persilja förhöjer smakerna rejält. Detta recept är gjort för 4 portioner. Recept från Saxtorp Svamp

Ingredienser

  • 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g)
  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar                                      

Så här gör du

  • Ansa svampen. Låt den "svettas" i en varm stekpanna.
  • Skala och hacka löken.
  • När vätskan kokat in i svampen, öka värmen och lägg i smöret. Fräs en stund och lägg sedan i löken. Låt löken bli mjuk och häll sedan på vinet och låt det koka in något.
  • Blanda ner grädde och buljong. Låt det koka ca 5 minuter. Mixa soppan slät tillsammans med persiljan. Smaka av med salt och peppar.