Tipp tapp tipp tapp, god är julematen!

Kålrot med ingefära och rosmarin

Recept från Maria Richardsson

Jag måste erkänna, för mig påminner kålrot lite för mycket om rotmoset i skolmatsalen när jag var liten. Men tillsammans med ingefära och rosmarin som smakkompisar så blir den riktigt god! Vi åt detta tillsammans med helstekt kalkonfilé och en mustig rödvinssås, men jag tror också att det fungerar fantastiskt fint med en kall sås på creme fraiche och finrivet limeskal. 

1 kålrot
1 msk finhackad färsk ingefära
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 msk honung
1 tsk äppelcidervinäger eller citron

Gör så här 

  1. Skala och tärna kålroten, och koka den mjuk i saltat vatten. 
  2. Stek i smör för att få stekyta. 
  3. När den är klar, häll i ingefära, rosmarin, honung och en skvätt vinäger eller citron och bland om ordentligt. Salta efter smak.