Värna det lokala i tuffa tider! Stötta små producenter, beställ mat hos Mylla.

Kalkonbröst med currybulgur och fetacrème

Recept från Maria DahlquistFoto: Ola Cedell. 

Snabb vardagsmat som funkar året om! Currysmaken på bulgurn ger en spännande touch och bulgursalladen kan du enkelt variera med olika grönsaker i. Om du har microgreens hemma blir det gott att piffa till salladen med färska gröna skott.

4 portioner

4 kalkonbröstfiléer
1 msk paprikakryddblandning
1 msk smör
1 msk rapsolja

Bulgursallad
3 dl grov bulgur
1 msk curry
150 g cannellinibönor
1 ask cherrytomater
1 salladslök
1 röd paprika
1 bit zucchini
1 dl hackad persilja

Salladsdressing
1 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja
1 tsk nypressad citronjuice
1 tsk flytande honung
Salt och peppar

Fetaoströra
1 dl crème fraiche med smak
100 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Krydda kalkonbrösten och stek i smör och rapsolja tills de får fin färg på båda sidor. Kör färdigt i ugnen tills de har en innertemperatur på 70 grader.
  2. Rör ut curryn i vatten och koka bulgurn enligt förpackningen.
  3. Skölj bönorna. Dela cherrytomaterna och skiva salladslöken. Tärna paprikan och zucchinin. Hacka persiljan. Blanda ihop allt till salladen.
  4. Rör ihop vinäger, olivolja, citronjuice, honung, salt och peppar till en vinägrett. Vänd runt i bulgursalladen.
  5. Ta ut kalkonbrösten och låt vila en stund innan de skärs upp. Rör ihop crème fraiche och fetaost och servera till.
  6. Servera kalkonbröstet med bulgursalladen och fetacrèmen.