Julia Tuvesson

Julia Tuvesson

Namn: Julia Sörensen Tuvesson
På nätet: @tuvessonskan och bloggar på tuvessonskan.se
Bor: Malmö
Familj: Man Calle och två barn på 5,5 och 4 år. 
Gör: Driver Tuvessonskan, skriver kokböcker och frilansar som digital strateg
Favoritprodukt i Myllas sortiment: Allt under frukt och grönt älskar jag! Just nu är jag väldigt förtjust i att det går att köpa Lundasparris och ramslök på ett klick. Och lokalodlad potatis, en sådan lyx!
Bästa blixtmiddagstipset: När man använder sig av bra och smakrika råvaror går det att laga supergod middag på nolltid. Min favorit nu när tomatsäsongen snart är här är en färsk tomatsås som man gör på enbart några nävar färska småtomater, smör, salvia och vitlök. Fantastiskt god till pasta!

Lär känna Julia Tuvesson

Hej Julia! Kan inte du berätta om din bakgrund, och hur det kommer sig att du började med att göra recept?

I grunden är jag etnolog med inriktning på digital kommunikation och sociala medier. Sen gick jag på mammaledighet, två gånger om, och under tiden startade jag Instagramkontot @tuvessonskan för att helt enkelt på ett överskådligt sätt kunna se vad jag åt om dagarna. Samtidigt tyckte jag att det var ett bra sätt att bygga onlineportfolio, som skulle kunna komma till användning när jag så småningom skulle börja söka anställning. Nu blev det aldrig så, för kort därpå började jag få in frilansuppdrag till tidningar. Och idag är alltså arbetet med Tuvessonskan och allt vad det innebär en helttidssysselsättning. 

Vad har du för filosofi kring mat och recept?
Recepten jag skapar är helt enkelt de rätter som jag själv lagar till min familj. Enkla och snabblagade recept. Maten ska i första hand vara god och utgå från det bästa som säsongen har att erbjuda. Och som gärna inte lämnar ett berg av disk efter sig!

Vilket är ditt bästa tips kring matlagning? 
Mitt bästa och enklaste tips är att inte krångla till det i onödan. Lita på dina egna smaklökar och våga tricksa själv. Och kom ihåg, allt blir gott med lite brynt smör eller en god sås till! 

Alla recept från Julia Tuvesson

Hitta fler liknande recept: