Öppet hela sommaren! Beställ senast söndag för leverans torsdag.

Inlagd svamp

Recept från Maria DahlquistFoto: Ola Cedell. 

Inlagd svamp, eller "svill" har blivit en klassiker som vegetariskt alternativ till sill på julbordet. I detta recept från Maria har hon använt kastanjechampinjoner, men prova också gärna ostronskivling som ett gott alternativ!

250 g svamp
1 rödlök
1 gul lök
3 lagerblad
15 vitpepparkorn
15 kryddpepparkorn
Grovmalen citronpeppar
¾ dl socker
¾ dl hackad färsk dill

Lag
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk ättika

Gör så här

  1. Blanda lagen i en kastrull, koka upp och låt svalna.
  2. Stöt lagerbladen och pepparkornen i en mortel.
  3. Dela svampen i bitar och hacka lökarna.
  4. Lägg lök, kryddor, socker och dill i en glasburk och häll över lagen.
  5. Sätt på lock och låt inläggningen stå svalt.