Värna det lokala i tuffa tider! Stötta små producenter, beställ mat hos Mylla.

Hamburgare med halloum

Recept från Nablus Mejeri

Bjud på hamburgare till middag ikväll! Fyll med bara halloum eller med halloum tillsammans med nötfärsburgare eller pankopanerad aubergine.

4 port, ca 30 minuter

4 hamburgerbröd
1 frp halloum eller laktosfri halloum (2 frp om du enbart serverar med halloumi) Grönsallad
2 stora tomater

Gör så här

Dressing
2 dl matyoghurt
1/2 dl majonäs
2 msk chilisås
2 msk bostongurka

Blanda yoghurt med majonäs, chilisås och bostongurka.

Nötfärsburgare
600g nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Blanda nötfärsen med salt och peppar. Forma till hamburgare och stek i smör tills de fått fin färg och är genomstekta.

Pankopanerad aubergine
1 stor aubergine
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl pankoströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skiva aubergine i tjocka skivor. Salta och låt stå en stund. Torka av. Fördela ut vetemjöl, ägg och pankoströbröd i vars en skål. Salta och peppra i mjölet.
Doppa aubergineskivorna först i vetemjöl, sedan ägg och sist pankoströbrödet.
Stek i het olja tills båda sidor fått fin färg.

Halloum 
Skölj av halloum, skär i tunna skivor. Stek gyllenbruna i lite olja i en het panna. Servera hamburgarna med halloum, sallad, dressing och skivad tomat.