Nytt i sortimentet! Bröd från Vismarlövs bagarstuga 🍞

Hamburgare med halloum

Recept från Nablus Mejeri

Bjud på hamburgare till middag ikväll! Fyll med bara halloum eller med halloum tillsammans med nötfärsburgare eller pankopanerad aubergine.

4 port, ca 30 minuter

4 hamburgerbröd
1 frp halloum eller laktosfri halloum (2 frp om du enbart serverar med halloumi) Grönsallad
2 stora tomater

Gör så här

Dressing
2 dl matyoghurt
1/2 dl majonäs
2 msk chilisås
2 msk bostongurka

Blanda yoghurt med majonäs, chilisås och bostongurka.

Nötfärsburgare
600g nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Blanda nötfärsen med salt och peppar. Forma till hamburgare och stek i smör tills de fått fin färg och är genomstekta.

Pankopanerad aubergine
1 stor aubergine
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl pankoströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skiva aubergine i tjocka skivor. Salta och låt stå en stund. Torka av. Fördela ut vetemjöl, ägg och pankoströbröd i vars en skål. Salta och peppra i mjölet.
Doppa aubergineskivorna först i vetemjöl, sedan ägg och sist pankoströbrödet.
Stek i het olja tills båda sidor fått fin färg.

Halloum 
Skölj av halloum, skär i tunna skivor. Stek gyllenbruna i lite olja i en het panna. Servera hamburgarna med halloum, sallad, dressing och skivad tomat.