Öppet hela sommaren! Beställ senast söndag för leverans torsdag.

Grönkålssallad med saffransmarinerad tempeh

Recept från Lupinta

Julen närmar sig med stormsteg. I takt med att den härliga myskänslan infinner sig det även stressen över julbordets alla rätter. Det kan dessutom kännas extra klurigt för de som vill minska köttet på julbordet. Bra då att det är enkelt att slänga ihop en härlig grönkålssallad med saffransmarinerad tempeh! En fräsch marinad med saffran, apelsin, ingefära och chili ger vår lupintempeh ett härligt sting, samtidigt som den krispiga grönkålen och granatäpplet ger salladen den perfekta julkänslan.

Många vegorecept till julen är krångliga och kräver ordentligt med julstök. Därför är det väldigt skönt att kunna komplettera julbordet med något som är lika enkelt som det är gott! Vår grönkålssallad med saffransmarinerad tempeh är just ett sådan rätt!

Grönkålssallad med apelsin och granatäpple
1 pkt Lupinta tempeh
ca 100 g Färsk grönkål
1 st Apelsin
1 st Granatäpple
1 msk Olivolja
Salt & peppar (efter smak)

Saffransmarinad
1 dl Rapsolja
1 pkt Saffran
1 tsk Chiliflakes
1 msk Riven färsk ingefära
ca 1 msk Rivet apelsinskal
Salt (efter smak) Förslag på topping Rostade valnötter, solrosfrön eller cashewnötter

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och rör om så att saffranet sprider sig jämnt.
  2. Skiva tempehn och gör kuber som du låter ligga i marinaden medan du gör salladen.
  3. Rensa och dela grönkålen grovt för hand, och massera in olivoljan till kålen mjuknar.
  4. Skala och rensa granatäpple och skiva apelsin. Blanda ner i salladen.
  5. Stek tempehn på medelvärme så att bitarna får fin färg och stekyta.
  6. Häll över de varma tempehbitarna på salladen
  7. Får du marinad över kan du med fördel hälla den över salladen som dressing, för extra god smak.
  8. Toppa med rostade frön eller nötter