Gröna linspuckar

4 port

2 dl gröna linser
1 skivad morot
½ skivad lök
1 liter vatten
2 tsk salt
1½ msk potatismjöl (alt 3 msk havregryn)
Lite valfri smaksättning t ex, 1 hackad vitlöksklyfta, ½ dl hackade färska örter, en nypa chiliflingor
Olja till stekning

Gör så här

  1. Skölj linserna väl. Koka linser, morot och lök i saltat vatten ca 20 min, eller tills linserna är mjuka. Häll av spadet i en skål och spara det så länge till ev spädning av smeten som du nu ska mixa ihop.
  2. Tillsätt potatismjöl och mixa till en smet, men det får gärna vara lite småbitar kvar. Vänd ner valfri smaksättning.
  3. Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna. Forma små puckar, ca 12 stycken, och stek dem långsamt gyllene på båda sidor. Servera gärna till den rostade  rotfruktssalladen!

Tips! Puckarna går utmärkt att frysa. Plocka fram efter behov, låt tina i kylen och värm försiktigt i ugn eller stekpanna. Perfekt att lägga lunchlådan eller förstärka en plocktallrik med.