Öppet hela sommaren! Beställ senast söndag för leverans torsdag.

Grön vitlökskräm

Recept från Louise Bondebjer

Primörvitlöken, som kommer med blasten, bjuder på nya möjligheter att göra smakrika röror med mild vitlökssmak. Ljuvligt gott och krämigt med en klick i het soppa, som spread på nyrostat bröd, eller att ha som kräm till nygrillat!
ca 2 burkar

175 gram färsk vitlöksblast
ca 3 dl solroskärnor
2-3 dl olja med neutral smak
1/2 msk salt

Gör så här

  1. Mixa solroskärnorna fint i en matberedare, lägg i en skål bredvid.
  2. Skölj blasten och skär i mindre bitar. Mixa fint i matberedaren.
  3. Lägg tillbaka de mixade solrosfröna tillsammans med det gröna och tillsätt olja, lite i taget under tiden som det mixas, salta! Tillsätt mer olja eller lite vatten om lösare konsistens önskas.
  4. Fyll rengjorda glasburkar och förvara svalt, i kyl eller frys.