Värna det lokala i tuffa tider! Stötta små producenter, beställ mat hos Mylla.

En halv grillad kyckling med krispigt skinn

Recept från Caroline Vass

Detta är mina barns favoriträtt. Jag brukar servera den med kokosris och det är så gott till! Det tar en liten stund, men den sköter sig ju själv i ugnen. Det finns ett trick till denna kyckling för att du ska få till ett riktigt krispigt och gott skinn. 

Dels måste kycklingen vara rumstempererad, dels måste du avsluta med saltet. Ta ut kycklingen minst 1 timme innan du ska tillaga den och marinera den.

4 port
½ kyckling 
1 msk oliv eller rapsolja
2 msk soja
1 msk honung
2 tsk chilli flingor
2 tsk oregano
0,5 msk flingsalt

Gör så här

  1. Rensa och torka kycklingen och mixa olja, soja, honung, chilli flingor och oregano. Lägg kycklingen på en plåt och smörj in den ordentligt med marinaden. Låt kycklingen stå i ca 1 timme. 
  2. Sätt under tiden ugnen på 220 grader/varmluft.
  3. Strö generöst med flingsalt över kycklingen och ställ in kycklingen i ugnen i ca 20-25 minuter. 
  4. Sänk sedan värmen till 180 C/varmluft. Låt den stekas i ytterligare 45-50 min.
  5. Ta ut den och täck med folie och låt den vila i ca 10 min. 
  6. Servera med kokosris (istället för vatten använder du kokosmjölk) och grönsaker.