Välkomna hösten med nya lokalare rutiner!

Crostini med parmesancrème, sparris & citronolja

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

En lätt förrätt till grillkvällen, ett lyxigt mellanmål eller del av en större buffé - dessa crostinis fungerar bra i alla sammanhang.  

Baguetteskivor
2 msk olivolja
1 dl färskriven parmesan
3 msk färskost
1 bunt sparris
1 msk citronolja
Färska hackade örter

Gör så här

  1. Stek baguetteskivorna i olivolja tills de fått fin färg.
  2. Skär av en bit av sparrisen (men spara, skiva och lägg i din sallad!) och koka snabbt i saltat vatten. 
  3. Smält parmesanen försiktigt och låt svalna. Rör ihop parmesan & färskost. 
  4. Bred på baguetterna.  
  5. Toppa med sparris, ringla över citronolja och strö över hackade örter.