Välkomna hösten med nya lokalare rutiner!

Cheesecake med rökt clarias

Recept från Gårdsfisk

En härligt gräddig och salt cheesecake passar perfekt till sommarens fester. Här har vi bytt ut den traditionella laxen mot lokalodlad Clarias. Det blir precis lika gott!

4 port
1 hel varmrökt Clarias
500 g philadelphia
3 dl crème fraiche
2 msk tångkaviar

Fyllning
1 kruka dill
3 tsk riven pepparrot
1 stor rödlök
1 tsk agar agar
salt och peppar

Till servering
1 citron

Gör så här

  1. Bryn smöret i en stekpanna. Kör sedan smöret tillsammans med kavringen i en matberedare och tryck ut blandningen i en springform.
  2. Filéa Clariasen. Hacka sedan fisken fint.
  3. Ta 1 tsk agar agar och blanda med 2 msk kallt vatten i en skål och låt stå några minuter medan resten av fyllningen förbereds.
  4. Hacka dillen och rödlöken fint, blanda sedan samman alla ingredienser till fyllningen utom agar agar. Salta och peppra efter smak.
  5. Värm agar agar blandningen i micron på högsta effekt i 25 sekunder och blanda sedan ner det tillsammans med fyllningen. Se till att röra om ordentligt.
  6. Bred ut fyllningen ovanpå kavring botten och ställ sedan in cheesecaken minst två timmar i kylen.
  7. Pressa över citronsaft över hela cheesecaken innan servering. OBS! Blanda ej citronsaften i fyllningen till cheesecaken då den ej kommer att stelna då.