Välkomna hösten med nya lokalare rutiner!

Broccoli- och quinoasallad med nablusi och srirachamajonnäs

Recept från Nablus Mejeri

Sriracha är en stark sås baserad på chili som har sitt ursprung i Thailand. I denna snabba vardagsrätt, med nablusiost från Skåne och lokalt odlad quinoa, ger srirachan ett sting som ger dig värme även under kalla årstider. 

4 port, ca 25 minuter

300g broccoli
2 frp nablusiost
4 portioner quinoa
100 g mandel
2 dl majonnäs
2 msk sriracha

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Dela broccolin i små buketter och ångkoka 2-3 minuter. Blanda broccoli och quinoa i en skål.

  2. Skölj av nablusin. Skär sedan i mindre bitar. Stek gyllenbrun i lite olja.

  3. Blanda majonäs med sriracha. Smaka av med mer sriracha om du vill ha en starkare sås. Rosta mandeln i en torr panna.

  4. Servera broccoli- och quinoasalladen med stekt nablusi och rostad mandel. Toppa med srirachamajonäs.