Välkomna hösten med nya lokalare rutiner!

Äggwraps med feta, sparris och avocado

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

Dessa wraps är fyllda med vårens smaker! Gör en wrap till påsklunchen, eller packa ner och ta med på långpromenaden i solskenet. 

4 st wraps
5 ägg
3 msk vatten
Salt
150 g fetaost
2 msk färskost
1 romansallad
1 skivad rödlök
1 knippe sparris
1 avocado
Dill

Gör så här 

  1. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Klicka ut äggsmeten i en stekpanna och stek sakta. Ju längre stektid, desto segare blir ägget och då håller wrapen ihop bättre. Ta upp och låt svalna. 
  2. Koka sparrisen ett par minuter i lättsaltat vatten.
  3. Dela avocadon i kvartar. 
  4. Rör ihop fetaost och färskost till en slät kräm och bred ut på äggwrapen.
  5. Lägg på romansallad och sedan övriga ingredienser. Rulla ihop och knyt ett snöre runt.