Välkomna hösten med nya lokalare rutiner!

Råvaran: Ströbröd

Ströbröd, eller skorpmjöl som det också kallas är ett torrt finfördelat bröd. Ströbröd används till bland annat panering, göra dina köttbullar och pannbiffar fastare och till dina bakformar så smeten inte fastnar i dem. Hasselbackspotatis kräver också sitt ströbröd.  Ströbröd suger upp mycket fett, vilket gör att du kan få till en god krispig yta. Det svenska ströbrödet är ofta grovt rivet och torkat, medan man i till exempel Japan gör en ännu grövre version som kallas panko. Eftersom ströbröd oftast görs på just bröd är det sällan glutenfritt, och har ofta tillsatser.

Förvaring

Ditt ströbröd vill bo mörkt och torrt, t.ex. i ditt skafferi.

Eko-strö

Här på Mylla har vi ett glutenfritt och helt veganskt ströbröd från Stadsmissionen som kallas Eko-strö. Det är en spillprodukt från Stadsmissionens Oblatbageri som du kan läsa mer om genom att klicka här!